Om bullbak, 22 September, lite av veckan som gått och förra lördagen

Bullbak
I London finns det inte pärlsocker eller vanlig jäst i vanliga affärer. Men det finns strössel som påminner om  pärlsocker. Det är bara det att hälften av kulorna är rosa och smakar hallon och hälften är vita och vanliga. Så när man på en torsdagkväll kommer på att jo, men varför inte baka lite bullar ikväll när jag ändå inte har något speciellt för mig, så är det det rosa-vita strösslet (och där höll jag på att bränna sista bullplåten, vem var det som sa att kvinnor kunde göra flera saker samtidigt?) som gäller. I vilket fall som, jag skulle inte påstå att bullbaket gick som en dans och jag har tyvärr inte, ledsen mamma, fått mina bullbaks-gener från Svensson släkten ÄN, men de kommer väl.
Nu är de sista bullarna ute! De är lite brända och lite degiga, men konstigt nog smakar de rätt bra ändå, även fast de har en touch av hallon. Nästa gång kommer dom bli perfekta! Och förhoppningsvis är brandlarmet på bättre humör då!   


Nog om detta!

Igår var jag och Alex i Camden, igen, och fördrev tiden och åt. Hittade en himla bra skylt.  





 

" Du borde lägga upp en bild på skylten på bloggen, då blir Sofie nog glad" - Alex

Here you go!
Hoppas det gjorde din dag. 



I Lördags var jag en Superb flickvän och handlade brunch åt mig och Alex!
Vi gick till Hapstead Heath och picknickade








Medan Alex var onyttig och åt upp Cupcakesen...




Var jag lite bättre och lite nyttigare.
Hejdå gamla liv!





En lördagskväll i Highgate (lägg märke till de dubbla regnbågarna). 



(och hej cupcake!)




 


10 September

Eftersom jag inte uppdaterat på ett par dagar så kommer nu en hel drös med bilder från gårdagen! 

Vi började dagen med en promenad till Hapstead Heath, en park som ligger mellan mitt hem hos familjen o Alex place. Hampstead Heath är en stor vacker park, men då vi inte gick in så djupt var inte foto-objekten så många o roliga, vilket resulterade i massa bilder på oss själva. Here we go!  




En rätt glad Madde i Hampstead Heath





En väldigt glad Alex i Hapstead Heath





Lunchpaus efter ca 3 minuters gång i parken. 









Sen bar det av till Camden (idag igen)!










Efter en dag med solsken, värme, moln, kyla och vind kom spöregnet. 



4 och 5 September

Tänkte sammanfatta dagarna lite kort. Igår träffade jag en annan svensk au pair, Mimmi, som bor runt hörnet. Vi käkade (än en gång blir det mat) Frozen youghurt på Snog vilket var riktigt gott! Vi gick därefter runt lite, mötte upp Alex och hamnade sedan på Ripley's Believe it or not!, väldigt udda ställe med konstiga saker som spegellaburinter, uppstoppade tvåhuvade kalvar, riktiga woododockor gjorda av människohuvuden, porträtt gjorda av fjärilar mm, lite smått creepy.

Idag har jag inte hunnit med så mycket utöver au pairandet. Tog tuben till Oxford street och hjälpte Alex att hitta jobbkläder, bland annat inne på kaos-Primark. Underbart att de flesta klädbutiker har öppet till 20.00! Det är lite skillnad från vad jag är van vid. 

Jag har inte tagit några nya bilder, så laddar upp en från Covent Garden som är ett par dagar gammal. 







3 September 2011

Jag har lite smått glömt bort vad vi gjorde den tredje september, men vi tog iallafall en trip till Camden och åt, vi började, eller rättare sagt, jag började (för Alex förstår inte riktigt grejen med bakverk och choklad) med att äta en asstor munk med choklad, sen en pizzaslize till förrätt, sen restaurang på det. Kanske borde starta en matblogg istället, eftersom det är ett återkommande ämne i varje inlägg... Btw, om ni inte känner igen mig när jag kommer hem är det nog för att jag har tillbringat för mycket tid i Camden efter klockan 18 (då rear många ut mat) och väger ungefär 150 kg, för jag förstår inte hur man kan gå förbi ett munkstånd med nybakade halvkilosmunkar för 50p(ca 5kr), utan att köpa!?

Vi ses då! 

- Och ja pappa, jag ska börja träna!

 


Träffade på en businessman mitt i turistsmeten på Piccadelly Circus.



3 September 2011

 

 

 



chop!chop!chop!







2 September 2011

Idag har det varit sjukt varmt i London, riktig högsommarvärme! 
Jag orkade inte släpa runt på min systemkamera så det fick bli några mobilbilder, så nu kan jag officiellt inte kalla min blogg för fotoblogg längre, även om headern säger något annat. 


Även om det påstås att Londons mat inte är att skryta med kan jag ju iallafall säga att deras bakverk är! Tänkte lägga upp en bild på chokladtårtan vi åt idag, men min mobilkamera fick inte fram tårtans rätta jag, så jag struntar i det.















Trafalgar square




Hejhejhej jag har det asbra i London!

Jag har funderat lite och kom fram till att jo, det kan vara en bra idé att blogga nu när mina nära o kära undrar vad jag gör/hur jag mår stup i kvarten. Så nu tänkte jag börja skriva lite i min nedgångna fotoblogg för att dels dra ner på mina mobilkostnader (det kostar rätt mycekt att smsa till Sverige) och dels för att det är rätt kul för mig själv att läsa om min London vitelse i efterhand. Det kommer bli mycket bilder och lite prat.
Som rubriken lyder har jag det väldigt bra i favoritstaden! Dagarna ser lite olika ut, men de brukar oftast innehålla: sovmorgon, lek med barnen, hjälpa till med diverse olika sysslor, träffa Alex, vandra omkring i staden, äta och hänga på olika pubar, och sen tuben hem, läggdags. Jag gillar det och saknar inte sverige alls efter så där 5 dagar... Dock har jag en liten back up-plan ifall hemlängtandet skulle komma smygande, planen lyder så här: http://www.totallyswedish.com/en/london-store HEJ Ballerina kladdkaka! HEJ Oboy! Jag kommer trivas (dessutom finns det grymma cupcakes-fik).



Carnaby street




En kvällspromenad









Covent garden
En uggleklocka!



En Oreo-cupcake! 



En Alex



Det var allt för den här gången!

Puss hejdå! 



RSS 2.0